Hoe voorkom je vettig haar? Wij geven je DE oplossing

arganolie vettig haar voorkomen

Je kent het, je hebt net je haar lekker gewassen en in model gebracht en bent helemaal klaar voor je dag. Je kijkt tussendoor in de spiegel en je haar ziet er al wat vettiger uit, balen zeg heb je al die moeite gedaan en begint het nu al vettig te worden. 

Het is een bekend probleem en je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Van droogshampoo tot serums en vaker wassen. Het 'probleem' ligt eigenlijk bij de basis. Je hoofdhuid! In je hoofdhuid zitten allerlei talgklieren en die produceren olie om je hoofdhuid en haar te beschermen. Als die talgklieren niet in balans zijn dan kunnen ze meer olie produceren dan nodig is en krijg je dus sneller last van vettig haar. Wij geven je drie tips om je talgproductie te verminderen, en langer te genieten van schoon gewassen haar. 

Tip 1

Het belangrijkste is: hoe was je je haar en hoe vaak? Probeer je haren niet te vaak te wassen en vooral niet met te koud of te heet water. Lauw water is een goede temperatuur voor je haar en hoofdhuid. Het kan zijn dat je haar eraan moet wennen dat je het minder wast. Shampoo kan bepaalde ingrediënten bevatten die je haar en hoofdhuid uitdrogen. Hierdoor gaan je talgklieren extra hard werken en zit je dus vast in een vicieuze cirkel. Het kan dus een aantal weken of maanden duren voordat je hoofdhuid door heeft dat het mag kalmeren en minder hard hoeft te werken om de hoofdhuid en haar te beschermen met olie. Ook conditioner breng je liever niet aan op je hoofdhuid. Je kan beter al je producten aanbrengen in de haarlengte. Als je een masker maakt met bijvoorbeeld arganolie en andere natuurlijke producten dan kan je dat in je haar laten om je hoofdhuid en haar een boost te geven, maar je was dit er natuurlijk wel weer uit. 

Tip 2

We benoemde het hierboven al een beetje, wees een beetje lief voor je haar en help het een handje door middel van het aanbieden van hulpmiddelen om zich te herstellen en beschermen. Je kan je hoofdhuid kalmeren door bijvoorbeeld eenmaal per week een masker te maken met krachtige ingrediënten. Heel veel producten in de drogist die beloven je haar te beschermen en minder vet te maken die zorgen juist ervoor dat je hoofdhuid meer uitdroogt door allerlei chemische ingrediënten. Je krijgt dan een tegenovergestelde effect omdat je hoofdhuid alleen maar harder wil en gaat werken om de droogheid tegen te gaan.

Je kan een keer per week een masker maken met arganolie, mayonaise, banaan, honing en andere hydraterende en vochtinbrengende natuurlijke producten. Zorg dat je het er daarna weer goed uitwas. Je kan gerust arganolie inbrengen als je snel last hebt van vettig haar. Dit omdat arganolie niet zo vettig is als de meeste olieen, en eigenlijk de talgproductie probeert weer in balans te brengen. De anti- oxidanten, vitamine E en zoveel meer eigenschappen van arganolie bestrijden tegelijkertijd ook roos, broos haar, haaruitval en nog veel meer haarproblemen. Je kan er eigenlijk dus niet de fout mee ingaan

Tip 3

Don't stress your hair out! Wees lief voor je haar en als het even kan, laat die stijltang of krultang liggen en doe je haar lekker in een leuke knotje voor de dag. Ook haarlak en gels mag je best af en toe overslaan om je haar en hoofdhuid de rust te geven om even te kalmeren en in balans te komen.

Heel veel succes met het uitproberen van deze tips. Wij horen graag van jullie of het voor jullie heeft gewerkt. 


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd