Zijn Argane Izylar's natuurlijke producten ook geschikt voor mannen?

Als we denken aan natuurlijke beauty producten denken we helaas nog te vaak dat ze alleen bedoelt zijn voor vrouwen terwijl dit helemaal niet het geval is.De natuur geeft ons allerlei middelen om onszelf te genezen, voeden en mooier te maken. Dit geldt voor iedereen ongeacht of je vrouw of man bent. 

Mannen kunnen natuurlijk de producten gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn zoals voor een droge huid, acne, roos, pluizend haar etc. maar in deze blogpost gaan wij focussen op specifieke routines voor mannen zoals: de baard, voor en na het scheren, hoofdhaar etc. 

Argane Izylar Arganolie

Onze arganolie is geschikt voor verschillende doeleinden. De meeste mannen vinden het fijn om de olie aan te brengen in hun baard. Omdat de arganolie rijk is aan vitamine E en anti-oxidanten en niet vettig is is het een fijne olie om aan te brengen in de baard. Het verzorgt en voedt maar laat geen vettig laagje achter. Dit geldt ook voor het hoofdhaar en de hoofdhuid. Ook stimuleert het de baardgroei, behandelt het ingegroeide haren en geeft de baard een verzorgde look.

Arganolie wordt ook gebruikt voor en na het scheren. Je brengt de olie aan voor het scheren zodat je mesje makkelijk over de huid glijdt en hierdoor dus dieper kunt scheren zonder je huid te beschadigen. Ook wordt onze arganolie na het scheren gebruikt omdat arganolie herstellende en verzachtende eigenschappen heeft.

Argane Izylar Rozenwater

Rozenwater heeft van nature ontstekingsremmende eigenschappen. Je kunt deze gebruiken door op een wattenschijfje aan te brengen en te deppen op een eventuele scheerwondje, of een andere oppervlakkige wondje. Of je kan je hele gezicht sprayen met rozenwater na het scheren. Het is een betere optie dan bijvoorbeeld geparfumeerde aftershave. 

De rozenwater kan als verfrissing op het gezicht en de baard worden gespoten. De rozenwater dient ook als een soort conditioner voor de baard en het hoofdhaar. Meng 3 lepels rozenwater met 2 kopjes water en giet dit over de hoofdhuid, haar en baard en spoel het er niet uit. Het laat ook nog eens een heerlijke subtiele geur achter. 

Argane Izylar Nilotica Butter

Sommige mannen vinden het soms niet fijn om bijvoorbeeld een lippenbalsem stick te gebruiken bij droge lippen. Naast dat het vaak ook onnatuurlijke overbodige ingrediënten bevat is onze Nilotica Sheabutter in blik een betere optie. Het verzorgt, herstelt, voedt, beschermt en is 100% natuurlijk. Het geeft ook geen overdreven glans.

Sheabutter kan verwerkt worden in maskers voor de baard en hoofdhaar in combinatie met andere krachtige natuurlijke producten zoals avocado, honing, arganolie. Zo blijft je haar en baardhaar mooi glanzend, verzorgt en gezond en stimuleer je nieuwe baard- en haargroei.

Na het scheren je huid insmeren met Nilotica Sheabutter is erg verzorgend en voedend. Vooral voor de gevoelige huid. Je huid kan weer kalmeren en eventuele wondjes kunnen rustig herstellen. 

Hopelijk hebben jullie hier iets aan gehad, houd de blog in de gaten voor toekomstige artikels over bijvoorbeeld baardverzorging en scheer tips voor mannen.


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd