3 manieren om een vochtarme huid tegen te gaan

arganolie rozenwater vochtarme huid

Er zit een duidelijk verschil tussen een vochtarme huid, en een droge huid. Een huid is droog wanneer het te weinig talg aanmaakt, of wanneer je je huid teveel reinigt met producten die je huid strippen van zijn natuurlijke olieen. Een vochtarme huid is een huid die dus te weinig vocht en hydratatie heeft. Een vette huid kan dus ook vochtarm zijn. Je herkent een vochtarme huid aan de volgende punten:

  • Trekkerige huid
  • Niet soepele huid
  • Snel rimpeltjes en droogtelijntjes

Wij geven je 3 tips om een vochtarme huid tegen te gaan. 

Tip 1

We hebben het hierboven al een beetje benoemd, pas je gezichtsreiniging aan. Als je doucht met te heet water, of te 'agressieve' reinigingsproducten gebruikt kan je je verschillende huidproblemen ontwikkelen. Je huid beschikt over een natuurlijke huidbarriere en deze wordt op deze manier dus beschadigd. Ook de natuurlijke vochtbalans en talgproductie raakt hierdoor uit balans waarom je dus een te vette huid krijgt, of een te droge huid en daarbij word je huid ook nog eens vochtarm. Probeer je huid te reinigen met een milde product dat de PH waarde van de huid respecteert, en gebruik lauwwarm water.

Tip 2

Je huid heeft ook voeding nodig. Het is belangrijk dat je je huid de juiste middelen aanreikt om zichzelf te voeden, herstellen en beschermen. Spray na het reinigen van je gezicht bijvoorbeeld Argane Izylar pure rozenwater op je gezicht en lichaam om je huid vocht te geven. Wacht even een paar minuten en laat je huid dit opnemen. Vervolgens kun je je dagcrème mengen met een paar druppels Argane Izylar pure arganolie mengen en masseer dit zachtjes in je gezicht. De eigenschappen van de rozenwater en de arganolie zorgen ervoor dat je huid de vocht krijgt, en de belangrijke anti-oxidanten en vitamine E. Voel je dat je huid wat trekkeriger wordt tijdens je dag dan kun je je bijvoorbeeld weer even opfrissen met een paar sprays rozenwater. 

Tip 3

Een mooie gezonde huid komt van binnenuit. Drink voldoende water (2 liter) en eet gezond en gevarieerd. Als je je lichaam verzorgt van binnen dan zul je dit zeker ook aan de buitenkant zien.

 

Denk jij ook dat je een vochtarme huid hebt?

 

Productadvies in deze blog:
Argane Izylar pure rozenwater
Argane Izylar pure arganolie


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published