Arganolie: wat zijn de ingrediënten?

argan arganolie eigenschappen arganolie ingrediënten arganolie wat is arganolie

Arganolie is natuurlijk olie gemaakt van pure arganvruchten. Echter deze olie bevat krachtige ingrediënten wat de werking zo populair maakt. De volgende ingrediënten vind je in pure arganolie:

Essentiële Vetzuren: bevat hoge niveaus van vetzuren die essentieel zijn voor de gezondheid van celmembranen Celembranen houden de huid stevig en elastisch waardoor de huid vocht beter gaat vasthouden (hydratatie)

Vitamine E (tocoferol): (antioxidant) beschermt tegen vrije radicalen, verbeteren de huid dmv waterbindend vermogen, verzacht door de zon verbrande huid en herstelt ook droog en beschadigd huid. Arganolie bevat 200%-300% meer vitamine E dan olijfolie.

Oliezuur en linolzuur: essentieel in de vorming van prostaglandine, die als natuurlijke en ontstekingsremmend stof werkt. Beide zijn onverzadigde verzuren.

Natuurlijke Antioxidanten: beschermen de huid tegen omgevingsfactoren zoals chemicaliën, vervuiling en beschadiging door de zon. Ze voorkomen schade door vrij radicalen.

Squaleen: wordt ook op een natuurlijke manier door de huid aangemaakt, het functioneert net zoals vitamine E als een belangrijke antioxidant, dus het verminderen van tekenen van veroudering. Heeft ook vele wondgenezing en antibacteriële eigenschappen, werkt uitstekend tegen symptomen van eczeem, psoriasis en acne.

Polyfenolen: 
bescherm uw huid tegen omgevingsfactoren zoals chemicaliën, vervuiling en beschadiging door de zon en het voorkomen van schade door vrije radicalen. De huid krijgt een mooie “gloed.”

Ferulinezuur: een zeer zeldzame antioxidant die hoog gewaardeerd is en nog sterker werkt bij blootstelling aan zonlicht.

Sterolen: helpen voorkomen van veroudering van de huid. Dit gebeurt door middel van het stimuleren van vocht vasthouden en het optimaliseren van de functie van de huidbarrière.

D-7 Stigmasterol: is zeer zeldzame en hoog aangeschreven voor de behandeling van huidziekten, helen van wonden en gecompromitteerd huidweefsel.

Triterpeenalcoholen: recente studies tonen aan dat topische toediening ervan, krachtige ontstekingsremmende eigenschappen kunnen bieden, waardoor ze effectief de genezing van verschillende huidaandoeningen versnellen.


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published