Hoe gebruik je arganolie in je haar?

argan arganolie beschadigd haar droog haar haar haar verzorgen haaruitval haircare hittebescherming pluizig haar

Arganolie is aan te raden voor elke haartype. Je kunt arganolie gebruiken om specifieke aspecten van je haar aan te pakken zoals bijvoorbeeld droog , beschadigd haar of roos. Wil je arganolie gebruiken voor wat extra glans en voeding in je haar dan kan dat ook. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je arganolie kunt gebruiken in je haar.

Na het wassen is het fijn om een product in je haar aan te brengen voor wat extra voeding en glans. Soms als het haar opdroogt kun je wat last krijgen van pluizig haar. Was je haar zoals gewoonlijk en breng enkele druppels arganolie in je haar. Het haar zal zacht en glanzend opdrogen. De arganolie zal je haar intensief voeden. Je haar wordt niet vettig omdat arganolie goed intrekt in het haar. Het is wel aan te raden om niet meer dan een aantal druppels aan te brengen zodat het haar niet te vet wordt. Een goede kwalitatieve arganolie heeft geen geur als het aangebracht wordt. Dat betekent dat het geen geur achterlaat in het haar.

Je kan arganolie ook gebruiken op droog haar voor hittebescherming, tegen pluis en als masker.

Arganolie als hittebescherming

Arganolie is goed bestendig tegen hitte van een stijltang, krultang of föhn. De meeste oliën breken af bij een temperatuur van 150 graden celsius, arganolie kan veel meer hebben en beschermt het haar tot een temperatuur van wel 220 graden celsius. Je kan het dus prima gebruiken als heatprotector voor het stijlen van uw haar.

Arganolie op pluizend haar

Soms heeft het weer een slechte invloed op ons haar en kan het bijvoorbeeld gaan pluizen. Druppel wat arganolie op je handen en ga met je vingers door je haar waar je de pluis wilt verminderen. Je zult merken dat de pluis sterk vermindert.

Arganolie als masker

Soms heeft ons haar een extra boost nodig van vitamines en mineralen. Arganolie is een goed product hiervoor en je hebt dus verder eigenlijk niets nodig. Een goed moment is bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Breng een paar druppels in je haarpunten, haar en op de hoofdhuid aan zodat het de hele nacht kan intrekken voor een intensieve boost. Je kunt je haar de volgende ochtend wassen.


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published