Wat is het verschil tussen de 'normale' Sheabutter en de Nilotica Sheabutter?

Nilotica Sheabutter Sheabutter

Wat is Nilotica Shea butter eigenlijk, en wat is het verschil tussen de normale Sheabutter en de Nilotica variant?

Bij Argane Izylar gebruiken maken wij alleen producten waar wij 100% achterstaan. Producten die puur, natuurlijk en effectief zijn. De meeste producten testen wij al maanden, en soms jaren voordat wij het besluiten te lanceren. De Nilotica Shea butter is er een van.

Nilotica Shea Butter is een pure, ongeraffineerde boter van een subvariant van de West-Afrikaanse Butyrospermum Parkii: de Butyrospermum Parkii Nilotica.

De normale sheabutter en de nilotica variant lijken veel op elkaar, maar zijn zeker verschillend. 

 

  1. De plaats waarom de zeldzame bomen groeien is al een verschil. De normale sheabutter bomen groeien in de woestijnsteppes van West-Afrika terwijl die van de Nilotica de bossen groeien van Oeganda en Soedan.
  2. De Nilotica Sheabutter is zachter en romiger van structuur waardoor deze makkelijker smeerbaar is. De structuur verandert ook afhankelijk van de omgevingstemperatuur en kan dus op warme dagen een Shea olie worden, en op koudere dagen een butter. De kwaliteit verandert hier echter niet door. 
  3. Nilotica Sheabutter is moeilijker te verkrijgen dan de normale sheabutter en is daardoor iets duurder dan de ‘normale’ sheabutter. 
  4. De Nilotica Sheabutter is gebruiksvriendelijker en makkelijk te gebruiken op het huid en haar.

Wij zouden jullie ook graag meer willen vertellen over hoe je Nilotica Sheabutter het beste kan gebruiken, en waarvoor het geschikt is. Dat komt deze week op de blog.

 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published