Zo voorkom je haaruitval

argan arganolie beschadigd haar haar haar verzorgen haaruitval haircare

Haaruitval kan veroorzaakt worden door hormonale schommelingen, zwangerschap en ouderdom. Ook hebben factoren zoals stress, direct zonlicht en het kleuren van je haar invloed op het uitvallen van het haar. Naast het feit dat het belangrijk is om al je vitamines binnen te krijgen, helpt het om je haar preventief te behandelen om haaruitval te voorkomen.

  • Zoals hierboven al vermeld staat is het belangrijk om een gezonde leefstijl te hebben waarbij een gevarieerd dieet genuttigd wordt. Vitamines zijn erg belangrijk voor een gezonde huid, haar en nagels. Je kan extra vitamines innemen die specifiek bedoeld zijn voor het haar zoals bijvoorbeeld biotine.
  • Probeer niet te vaak agressieve producten op het haar aan te brengen zoals haarverf. Probeer bijvoorbeeld een natuurlijke haarverf te gebruiken. Ook het gebruiken van hitte op het haar is niet ideaal voor een gezonde haardos.Je kunt arganolie gebruiken als hittebeschermer. Hier lees je hoe je dit kunt doen.
  • Het is belangrijk dat je zo min mogelijk last hebt van stress. Stress is de oorzaak van vele gezondheidsproblemen waaronder haaruitval. Probeer bijvoorbeeld wat vaker een wandeling te maken in de frisse lucht of te mediteren. Voldoende nachtrust is ook erg belangrijk voor stressvermindering.
  • Probeer je haar niet met te warm water te wassen. Door de warmte gaan de haarzakjes open en kunnen je haren makkelijker losraken van je hoofdhuid. Ook is het aan te raden om je haar niet onder de douch te kammen, doe dit wanneer je haar droog is. Het haar is zwaarder als het nat is en de haren worden makkelijker meegenomen door de kam tijdens het kammen.
  • Probeer niet met je haren in direct zonlicht te zitten/lopen want de UV stralen kunnen je hoofdhuid beschadigen waardoor de haarzakjes je haren los zullen laten. Aan de andere kant is vitamine D, die afkomstig is van de zon, erg gezond voor je huid en haar en gaan hierdoor je haren groeien. Probeer niet te lang in de zon te zitten en bijvoorbeeld altijd een hoed of pet bij je te hebben zodat je bijvoorbeeld na een kwartier een hoed op kan zetten om je haar te beschermen. Zo krijg je je vitamine D wel binnen, maar stel je je haren niet te lang bloot aan direct zonlicht.
  • Breng arganolie aan direct na het douchen. De haarzakjes en schubben zijn open en zullen de arganolie goed opnemen. De vitamines in de olie zullen je haar sterker en gezonder maken.
  • Gebruik regelmatig maskers om het haar te voeden, beschadigd en droog haar breekt sneller af en daardoor zul je ook sneller je haar verliezen. Probeer om minimaal 1 keer per week een masker te maken met bijvoorbeeld arganolie.

Wil je weten hoe je je aan masker kunt maken met arganolie? Laat het hieronder weten!


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published