Help! haaruitval?!

Je haar groeit gemiddeld een halve tot een centimeter per maand. Dat is niet heel veel, en dit is nog alleen wanneer je haar gezond is. Dit is eigenlijk het geheim: gezond haar! De meeste mensen verven, föhnen en krullen hun haar met middelen die schadelijk kunnen zijn. Hierdoor is het haar zodanig beschadigd dat het weinig/ tot niet meer groeit. In deze blog gaan we je vertellen hoe jij je haar gezond kunt krijgen en houden en hoe jij ervoor kan zorgen dat je haar minstens een centimeter per maand gaat groeien. 

We zeggen het vaker: was je haar niet te vaak en niet met te warm water. Door het gebruiken van shampoo met sulfaten strip je je haar van zijn natuurlijke oliën. Je haar heeft deze olieen nodig om gezond te blijven. Probeer je haar maximaal 3 keer per week te wassen met lauwwarm water en eindig met koud water zodat de haarschubben goed kunnen sluiten en je haar meer glanst krijgt. Gebruik een natuurlijke conditioner of maak er zelf een op basis van Nilotica Sheabutter en Arganolie.

Je haar heeft regelmatig een haarmasker nodig. Maak er zelf een met:

1 eetlepel Nilotica Sheabutter
1 eetlepel Arganolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel Rozenwater 

Probeer dit in ieder geval 1 keer per week te doen.

Daarnaast is het super belangrijk op regelmatig de puntjes van je haar te knippen. Als je te lang wacht met je puntjes knippen dan splijten je haren meer naar boven toe waardoor je tijdens je knipbeurt nog meer van je haren af moet nippen. Probeer daarom in ieder geval een keer per 2 maanden het haar te knippen ook al doe je dat liever niet.

Andere factoren zoals het gebruiken van een handdoek na het douchen, een ongezonde leefstijl en het haar beschadigen door chemische behandelingen spelen ook een rol bij het verminderen van de haargroei. Hierover komt meer informatie in een volgende blog. 

Product advies:
Arganolie – Argane Izylar
Nilotica Sheabutter – Argane Izylar
Rozenwater – Argane Izylar

Tags:

1 reactie op “Help! haaruitval?!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *