Hoe vertraag je het huidveroudering proces?

  • door

Stress, teveel blootstelling aan de zon, de zonnebank en meerdere factoren kunnen de eerste tekenen van huidveroudering vervroegen. Je kunt nooit te vroeg beginnen om dit proces uit te stellen. Arganolie kan het proces uitstellen, vertragen en de lijntjes vervagen. De anti-oxidanten en de vitamine E in de olie stimuleert huidvernieuwing en de aanmaak van collageen. Dit betekend dat de huid meer stevig wordt.

Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat je begint met het goed beschermen van je huid. Probeer je huid niet teveel bloot te stellen aan de zon, en als je dat wel doet, gebruik dan een goede zonbescherming. Ook is het een goed idee om de zonnebank bezoeken te verminderen al dan niet te vermijden. Een goede huidverzorging is ook erg belangrijk bij het uit te stellen en verminderen van huidveroudering. Het gebruiken van arganolie is daar een onderdeel van.

Hoe kan je arganolie implementeren in je dagelijkse leven om de huidveroudering te verminderen?
Arganolie kun je gebruiken op je gezicht als serum, dag”creme”, nacht”creme” of oogserum. Je hebt in principe geen andere producten nodig. Wil je liever meerder producten gebruiken en je dagcreme ook aanbrengen dan kan dit ook. Je creëert dan verschillende laagjes met je favoriete producten. Je kan de arganolie ook mengen met je favoriete dag of nachtcreme. Arganolie is niet geschikt om je huid te beschermen tegen de zon. Daar heb je zonbescherming voor nodig. Je kunt dus wel eerst arganolie aanbrengen als huidverzorging en vervolgens een laag zonnebrandcreme om de huid te beschermen.

In de praktijk:

  • Breng twee maal per dag arganolie aan op de gereinigde huid.
  • Masseer dit zachtjes in.
  • Je kunt hierna je make up of dag/nachtcreme aanbrengen als je dat wilt.

Wat doe jij al om je huid zo lang mogelijk jong te houden? Laat het ons hieronder weten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *