Te vaak je handen wassen ?!

  • door

Het afgelopen jaar hebben we onze handen vaker gewassen dan normaal vanwege het coronavirus. Dit werkt misschien wel in ons voordeel omdat we dan minder snel virussen overdragen, maar onze huid is er niet blij mee. We hebben namelijk een natuurlijke huidbarrière die de huid beschermt en talgklieren die natuurlijke oliën aanmaken om de huid te beschermen. Als wij contstant onze handen desinfecteren met alcohol, en handzeep gebruiken breken wij de huidbarriere af en daardoor droogt de huid uit. De huid ziet er droog, en beschadigd uit en in sommige gevallen gaat de huid zelfs open. Wij willen je een aantal tips geven waardoor we dit kunnen voorkomen, en mocht het al zover zijn dat de huid helemaal uitgedroogd is dan willen we je helpen weer gezond te worden.

Allereerst, probeer je handen niet steeds te desinfecteren. Je kan beter je handen wassen dan dat je alcohol gebruikt. Probeer bijvoorbeeld handschoenen te dragen als je boodschappen doet, daardoor hoef je niet steeds tussendoor je handen te desinfecteren. 

Zodra je je handen hebt gewassen is het belangrijk dat je je handen weer hydrateert. Arganolie of sheabutter of een combinatie van beide is een krachtige manier om dit te doen. De effectieve eigenschappen zoals vitamine E, omega 6 en 9, squaleen in deze producten voorzien de huid van vocht en hydratatie. Ze beschermen de huid als het ware. Vergeet je nagels en nagelriemen niet in te smeren, die hebben het ook te verduren.

Bovenstaande routine doe je altijd, na het wassen van de handen.

We adviseren ook om je handen 1 tot 2 keer in de week extra te verzorgen. Dat kun je doen door in een kommetje een eetlepel sheabutter te mengen met 3 of 4 pompjes arganolie. Meng dit samen en smeer je handen en eventueel voeten goed in. Vervolgens trek je je sokken aan en doe je een extra paar sokken over je handen heen. Door de warmte gaan je poriën open en kunnen de producten extra goed intrekken. Doe dit bijvoorbeeld op een moment dat je je handen even niet nodig hebt. Dit kan je 1 tot 2 keer per week doen. Laat deze minimaal 30 minuten zitten of bijvoorbeeld de hele nacht. 

Mocht je echt last hebben van open wonden dan is het verstandig om een medisch specialist op te zoeken voordat je een van bovenstaande adviezen uitprobeert. 

Wij adviseren de Nilotica Sheabutter en de pure Arganolie van Argane Izylar om je handen weer te hydrateren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *